Skip links

Grafično oblikovanje

Naj dovršeno grafično oblikovanje dvigne prepoznavnost vašega podjetja ali znamke.

Celostno oblikovanje za podjetja

Grafično oblikovanje za podjetja

Grafično oblikovanje je ključni element za gradnjo prepoznavnosti blagovne znamke. Z oblikovanjem konsistentne vizualne identitete kot ji skrajšano pravimo CGP (Celostna grafična podoba.) ustvarimo oblikovane vsebine, ki prezentirajo našo znamko ali podjetje.

Z oblikovanjem logotipa, znaka, barvno paleto in tipografijo ustvarimo kreative, ki nas povežejo s ciljno publiko. Tako lahko na kreativen in drugačen način nagovarjamo kupce in se jim skozi oblikovanje približamo.

Skozi oblikovanje lahko izražamo naše vrednote in cilje.  Vsekakor sem mnenja, da se mora dobro oblikovanje razlikovati od konkurence saj le tako lahko postanemo prepoznavni in predvsem vidni.

Oblikovanje prilagojeno cilju, ki ga želite doseči

Zasnova kvalitetnega vizualnega grafičnega oblikovanja vsekakor lahko zelo pozitivno pripomore pri poslovanju podjetja in njegovemu ugledu na trgu.

Močna vizualna podoba pa znamko ali podjetje ne le loči od konkurence ampak ji zagotovi gradnjo odnosa, zaupanje, verodostojnost in kredibilnost.

Premišljeno oblikovanje lahko potrošnikom sporoča, de je zanesljivo in zaupanja vredno, kar je še posebno pomembno pri manjših podjetjih in start upih, ki si želijo uveljaviti na trgu.

Grafično oblikovanje

Z uporabo slik, fotografij, tekstov, grafik in ilustracij, ki jih grafični oblikovalec združi v celoto – ustvarimo vizualno privlačno vsebino ter s tem publiki pošljemo sporočilo in idejo.

Na tak način lahko učinkovito olajšamo povezavo in komunikacijo med nami in ciljno stranko.

Grafično oblikovanje je prisotno v veliko različnih medijih. Med njimi je najbolj pogosto oblikovanje celostnih grafičnih podob, ki vključujejo vse od klasičnih tiskovin do oblikovanja spletnih doživetij.

Vsekakor z izborom vizualnega medija oziroma kombinacijo le teh – fokusiramo različne ciljne skupine ki jih želimo nagovoriti.

Kaj vse vključuje grafično oblikovanje za podjetje?

Oblikovanje logotipa, vizitk, izbor primernih tipografij, oblikovanje embalaže, katalogov, letakov, brošur, tehničnih navodil za uporabnike, posterjev, oglasov, e-mailov, uporabniške izkušnje na spletu, spletnih strani, oglaševalskih pasic, zasnova objav na socialnih medijih.

Izkušen grafični oblikovalec zna že vnaprej predvideti različne izzive pri pripravi kompleksnejših tiskovin – še posebno pri oblikovanju embalaž. Kjer se vsaka potencialna napaka v produkciji in izdelavi hitro izkaže za velik strošek.

Tako, je ključnega pomena, da izberemo oblikovalca, ki ima izkušnje, čeprav bo začetna cena višja – pa ob dobri zasnovi oblikovanja lahko v daljšem obdobju veliko prihranimo.

Zelo pomembno pa je da grafični oblikovalec načrtuje samo oblikovanje z vpogledom na prihodnost. Saj je dandanes resnično pomembno takojšnje prilagajanje novim trendom.

Tako mora biti tudi oblikovanje zastavljeno tako, da ga lahko hitro prilagodimo in s tem poskrbimo za sledenje trenutnim oblikovalskim trendom.

Če na kratko povzamemo bistvo grafičnega oblikovanja je njegova primarna naloga pomagati podjetjem pri ustvarjanju efektivnih marketinških kampanji. Sporočati ideje, vizijo in prepričanja ter ustvariti nepozabno izkušnjo za uporabnika.

Explore
Drag